Iesa


 

De familie van Iesa

Leer Iesa kennen!

Iesa is een jongetje van 8 jaar die half Fins en half Marokkaans is. Hij is geboren en getogen in Nederland.

Hij houdt super veel van zijn mooie geloof, de islam.

Familie | Dit is de familie van Iesa, die uit zijn vader, zijn moeder en zijn zusje Hawa van 6 jaar bestaat. Ook heeft hij een katje genaamd Hurairah!

Hobby’s | Iesa speelt graag voetbal, hij heeft elke zaterdag een voetbaltraining. Hij kijkt ook heel graag voetbal. Een echte voetbalfan dus! Lezen doet hij ook erg graag. Zijn lievelingsboek is de Quran. Verder houdt hij ervan om buiten te spelen met Hawa en zijn vrienden, met name zijn beste vriend Musa.

Een echte dierenvriend! Iesa vindt het altijd leuk om buiten verschillende dieren tegen te komen. Hij aait dan met alle liefde over de kopjes van de katten en honden die hij tegenkomt. Ook neemt hij weleens een sneetje brood mee voor de eenden in het meertje dicht bij zijn huis, die hij in kleine stukjes scheurt en aan de eenden voert.

Behulpzaam | Als je ooit ergens hulp bij nodig hebt, staat Iesa altijd voor je klaar. Met de intentie om Allah blij te maken, zal hij zijn familie en broeders en zusters nooit in de steek laten!

Leergierig | Iesa is erg leergierig en wilt over van alles super veel weten. Hij doet daarom ook erg zijn best op school, maar waar hij het meest over wilt weten is zijn deen, de islam.

Leer jij ook mee met Iesa?